Project details:

Wat doet BGM in Grave

Zowel de hoofdleidingen als ook de aansluitingen naar de woningen worden vernieuwd. Daarnaast wordt de binnenstad direct voorzien van een nieuw glasvezelnetwerk van E-Fiber. Zéér belangrijk en extra aandacht geven wij aan de klanten, horeca, ondernemers, hulpdiensten, stichting Visio en de directe omgeving. Dit doen wij o.a. middels inzet van onze omgevingsmanager, die dit wekelijks middels een planning communiceert met de belanghebbende. Te denken aan; plannen en saneren van de oude leidingen op straatniveau met de daaraan gekoppelde verkeersmaatregelen welke wekelijks op maat worden verzorgd.

Een groot gedeelte van de binnenstad is tevens gelegen in het EEL gebied van Waterschap Aa en Maas wat betekend dat deze werkzaamheden in de maanden april tot en met september uitgevoerd dienen te worden. De oude asbestcement waterleiding en gietijzer gasleiding worden in dit gebied vervangen door nieuwe PE leidingen zowel de aansluitingen als ook de distributieleidingen.

In de smalle straatjes en steegjes worden de sleuven middels een grond zuigwagen uitgezogen. Dit voorkomt graafschades aan de bestaande infra structuur, uitkomende grond gaat naar depot zodoende behouden we werkruimte, tijdelijke voetpaden en overige sierbestrating blijft vrij van vervuiling. De ondergrond is een mengsel van verschillende grondsoorten en oude funderingen. Omdat wij geen puin houdende grond opnieuw kunnen verwerken op en naast de nieuwe en bestaande kabels en leidingen wordt deze gezeefd op ons depot. Per straat wordt de grond gescheiden gehouden om vermenging van verschillende types bodemkwaliteit te voorkomen. De overblijvende fijne fractie wordt terug in dezelfde sleuf verwerkt.

Er wonen veel slechtzienden in de vestingstad en omgeving. Dit vraagt extra zorg voor de veiligheid naast de werkvakken. Met het Platvorm voor mensen met een functiebeperking Grave en Stichting Visio is afgesproken dat de werkvakken volledig worden afgezet met lage bouwhekken. Daarnaast is ook afgesproken dat woningen, winkels en horeca bereikbaar blijven middels loopbruggen met leuning.

De water- en gasleidingen worden middels “de meeneemmethode” gesaneerd, wat betekend dat de sleuven één maal open gaan en de aanwonende daarbij ook één maal hinder ondervinden van onze werkzaamheden. In week 14 zijn wij dit project opgestart, momenteel is de helft van het project gerealiseerd en zullen wij eind 2020 het geheel opleveren aan Gemeente, Brabant Water en Enexis. Aan samenwerking op dit uitdagende project geen gebrek, als één team met medewerking van Gebr. van Venrooij, Methorst, Buko en Nemex zijn wij geheel op planning.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Lees meer