Grave sanering Klinkerstraat e.o.

In opdracht van Brabant Water en Enexis Netbeheer voert aannemer Heijmans/BGM Infra werkzaamheden uit aan de water- en gasleidingen.

Op maandag 30 maart is BGM Infra gestart met de werkzaamheden op de kruising van de Trompetterstraat / Klinkerstraat met de graafwerkzaamheden t.b.v. het vernieuwen van de waterleiding. Het te ontgraven tracé zal vervolgd worden door de Trompetterstraat richting Ravelijn.

De kruising van de Trompetterstraat / Klinkerstaat is hierdoor tijdelijk afgesloten. Op onze website via deze link www.bgminfra.nl/grave onder de button “omleidingsroutes” kunt u zie wat dit betekend en hoe het verkeer tijdelijk omgeleid wordt.    

Eveneens zijn we op de Infirmerie gestart met de graafwerkzaamheden t.b.v. het vervangen van de waterleiding. De invalide parkeerplaatsen zijn tijdelijk verplaatst naar de Hoofschestraat voor het appartementencomplex nr. 41 t/m 57. Na werktijd (17.00 uur) zullen de gegraven sleuven afgedekt worden met rijplaten zodat de straat voor eventuele calamiteiten beschikbaar blijft. Op onze website via deze link www.bgminfra.nl/grave onder de button “omleidingsroutes” kunt u zie wat dit betekend en hoe het verkeer tijdelijk omgeleid wordt.    

Wij zorgen ervoor dat u zo min mogelijk merkt van onze werkzaamheden. Toch moeten wij u af en toe storen. Helaas is dit onvermijdelijk, wanneer wij bij u in de straat werkzaam zijn. Gelieve rekening te houden met:

 • Overlast (geluids) door werkverkeer en graafmachines in uw buurt
 • Dat uw straat voor een gedeelte opgebroken en of afgezet kan zijn.
 • Parkeerplaatsen tijdelijk niet toegankelijke zijn.
 • Dat u uw afvalcontainers op een andere plaats moet neerzetten dat normaal doen gebruikelijk.
 • Dat de afvoer van vuilnis vanuit uw straat welke onverhoopt is afgesloten naar een centraal punt gebracht dient te worden en vanaf daar opgehaald kan worden.

We begrijpen als een ander dat dit niet prettig is en doen ons best de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Wat gaan we doen?

 • In totaal vernieuwen we ongeveer 5100 meter aan water- en gasleidingen bij u in de wijk.
 • Alle werkzaamheden nemen in totaal 40 weken in beslag.
 • Tegelijk met de nieuwe water- en gasleidingen wordt een nieuw glasvezelnetwerk aangebracht.
 • Ook wordt rekening gehouden met de rioolreconstructie van de gemeente.

Waarom vernieuwen wij de leidingen?

Het water- en gasleidingnet in het centrum van Grave is grotendeels in de jaren vijftig aangelegd en daarom aan vernieuwing toe. Door deze vernieuwing kunt u ook in de toekomst altijd rekenen op vers kraanwater en betrouwbare energie.

Wat betekent dit voor u?

Wij zorgen ervoor dat u zo min mogelijk merkt van onze werkzaamheden. Toch moeten wij u af en toe storen. Helaas is dit onvermijdelijk. Wanneer wij bij u in de straat aan het werk zijn:

 • hebt u misschien even geen water of gas. Is een onderbreking in de water- of gasvoorziening nodig? Dan vindt deze plaats op werkdagen tussen 7:00 uur en 17:00 uur. Hierover wordt u op tijd geïnformeerd.
 • moeten wij soms ook bij u in huis aan de leiding werken. Ook dan maken wij op tijd een afspraak met u.

Wat moet u nog meer weten?

 • Om onze werkzaamheden uit te kunnen voeren richt de aannemer een opslagterrein in. Dit opslagterrein bevindt zich bij de kruising Koniginnedijk/Industrieweg.
 • De oude leidingen zijn van asbestcement en gietijzer gemaakt. Wij nemen alle nodige voorzorgmaatregelen om deze veilig op te slaan en af te voeren.
 • Na de aanleg en verwijdering van de leidingen herstelt de aannemer Heijmans/BGM Infra het straatwerk.

 

BGM Infra Cuijk

Simon Homburgstraat 17
5431 NN Cuijk

Postbus 43
5430 AA Cuijk

T +31 485 31 61 47